marți, 2 aprilie 2013

Beneficiarii de fonduri europene vor incasa peste 1,4 miliarde de lei pâna pe 7 iunie



Beneficiarii de finantari UE vor continua sa-si incaseze banii pe facturile depuse, ca urmare a aprobarii de catre Guvernul României a unui nou imprumut de la Trezoreria Statului.

“Guvernul României a aprobat astazi un nou imprumut in valoare de peste 1,4 miliarde de lei, care va permite efectuarea de plati catre beneficiari, demonstrând inca o data angajamentul nostru de a ajunge la zi cu plata facturilor. Noul imprumut faciliteaza in acelasi timp accelerarea absorbtiei deoarece sumele eligibile platite beneficiarilor urmeaza sa fie rambursate de Comisia Europeana dupa transmiterea, in cel mai scurt timp, a documentelor necesare”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Imprumutul aprobat de Guvern va fi utilizat pentru achitarea facturilor restante, dar si pentru efectuarea de plati in termenele prevazute in contractele de finantare. Suma alocata va fi folosita pentru efectuare de plati catre beneficiarii fondurilor contractate prin intermediul a cinci programe: POS Mediu, POSCCE, POSDRU, POR, si PODCA
Sumele mentionate urmeaza sa fie achitate beneficiarilor de fonduri pâna la data de 7 iunie 2013. Actul normativ aprobat astazi in sedinta de Guvern impune termene mai reduse pentru efectuarea platilor catre beneficiari, dar si pentru transmiterea documentelor necesare pentru rambursarea fondurilor de catre Comisia Europeana.

Anul 2013 reprezinta un an crucial pentru România, iar una dintre prioritatile strategice ale Guvernului României este utilizarea a 6,5 miliarde de euro din fondurile europene alocate României in actuala perioada de programare pentru a evita riscul de dezangajare automata a acestor fonduri.


Sursa: Ministerul Fondurilor Europene 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu