marți, 10 noiembrie 2009

Proiecte cu finantare europeana, respinse de CGMB

Consilierii municipali au respins la sedinta de marti doua proiecte importante pentru Bucuresti, care au asigurata finantarea din fonduri europene si care au primit aprobarea Agentiei Fondului de Mediu pentru extinderea si modernizarea Parcului Herastrau si amenajarea unui nou parc in zona Ghencea.
Printre motivele invocate de consilierii municipali ai PSD, cei care s-au opus aprobarii proiectelor, au fost ca acestia nu cunosteau natura proiectelor si nu inteleg necesitatea lor, in aceasta perioada, desi au fost informati de catre presedintele sedintei Calin Murg ca se trateaza despre proiecte cu fonduri structurale care risca sa isi piarda finantarea, daca nu sunt aprobate.

"Nu stiu ce proiecte sunt acestea. De ce trebuie acum aprobate, ce se mai poate face acum in parcuri, cand se strica vremea? Trebuia sa fie supuse aprobarii mai devreme, de ce atata graba?", a spus Victor Stan, unul dintre consilierii PSD. In replica, directorul general al Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti ALPAB, initiatoarea proiectelor, a afirmat ca aceste doua proiecte au fost depuse la termenul impus de lege. si sunt utile pentru oras.

"Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti a depus inca acum doua saptamani aceste proiecte la Agentia Fondului de Mediu, cand a fost sesiunea de depuneri. Se joaca prea mult politic si de aceea pierdem 98% din banii europeni. Daca nu doresc consilierii sa inteleaga acest lucru, voi incerca sa gasesc cofinantare pentru a nu pierde aceste proiecte importante pentru oras. Este pacat ca pe fondul unor neintelegeri politice managerii de administratii nu pot accesa bani europeni, ceea ce inseamna un punct in minus pentru noi toti.", a declarat pentru AGERPRES directorul general al ALPAB, Radu Popa. Proiectele urmeaza sa fie finantate cu 2,7 milioane lei, respectiv 700.000 lei pentru parcul Herastrau si 2 milioane lei pentru amenajarea parcului nou din Ghencea.AGERPRES


Sursa:administratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu