joi, 28 mai 2009

Emil Boc: 15 iunie, data lansarii ultimei runde de proiecte pentru renovarea si dezvoltarea satelor!

Conform declaratiilor Primului-ministru Emil Boc din data de 19 mai 2009 cu privire la absorbtia fondurilor europene, s-a decis ca pentru Masura 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” sa fie deschisa o noua runda de proiecte incepand cu data de 15 iunie 2009.

„Pentru aceasta masura Romania are alocata de la UE suma de 1,5 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Vreau sa stiti ca exista solicitari acum din partea administratiilor locale in valoare de peste trei miliarde de euro, deci dublu sumei pe care o avem de la UE”, a declarat Emil Boc.

Fiind una dintre cele mai solicitate masuri in cadrul PNDR, s-a decis alocarea intregii sume ramase, pentru anul 2009, fara a mai astepta anii urmatori. Conform declaratiilor oficiale, s-a obtinut deja acordul Comisiei Europene pentru aceasta decizie.

„In acest context, am stabilit ziua de 15 iunie ca data de incepere a depunerii ultimei runde de proiecte pentru acesta masura, pentru alocarea celor 777 milioane ramase”, a precizat Primul-ministru.

Astfel, in total, anul acesta, se vor semna contracte de finantare pe Masura 322 in valoare de 1,1 miliarde de euro, fiind incluse in aceasta suma si proiectele care au fost evaluate deja, in perioada martie-mai a anului curent.

Sursa: www.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu