luni, 15 februarie 2010

Statul va rambursa TVA-ul catre beneficiarii proiectelor FEADR

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va rambursa din bugetul de stat Taxa pe Valoarea Adaugata, pentru beneficiarii care au TVA nerecuperabila (nedeductibila).

Prin FEADR rambursarea taxei pe valoarea adaugata nu este considerata o cheltuiala eligibila, astfel decontarea acestor sume va fi facuta din Bugetul de stat.

In categoria solicitantilor care isi vor putea deconta aceasta cheltuiala, impreuna cu unitatile administrativ-teritoriale si asociatii ale acestora, constituite legal, sunt incluse si ONG-urile cu personalitate juridica, daca acestea sunt inregistrate ca neplatitoare de TVA.

In cel mai scurt timp APDRP va solicita beneficiarilor sa incheie un Act aditional la Contractul de Finantare in care va fi precizata valoarea TVA aferenta proiectului si care va fi rambursata in urma unor cereri de plata.

Totodata, aceasta facilitate va fi aplicata tuturor contractelor viitoare, daca beneficiarii se incadreaza in categoriile mentionate mai sus, mai precis cei ce sunt mentionati la articolul 32 din Ordonanta de Urgenta nr. 74/2009.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu