marți, 21 iulie 2009

Autostrada soarelui va fi terminata cu fonduri europene!!

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a anuntat ca Uniunea Europeana a aprobat o prima finantare, de 125 milioane euro, pentru doua proiecte majore. Este vorba despre Autostrada Cernavoda - Constanta si Centura Constantei.
"Avem primele doua proiecte majore aprobate pentru finantare de catre UE si anume Autostrada Cernavoda-Constanta, unde avem 71 milioane euro contributia nerambursabila a UE, si Centura Constantei - 53 milioane lei. Totalul este de 125 milioane euro, acestea fiind sume pe care incepem sa le utilizam", a declarat Berceanu.

Pana in 2013, Ministerul Transporturilor are alocate 4,5 miliarde euro asa ca "aceste 125 milioane euro reprezinta un prim pas foarte mic", a explicat Berceanu.

Pe de alta parte, Berceanu a tinut sa anunte ca in cazul autostrazii Comarnic-Brasov, contractul va fi semnat in doua saptamani.

"Au fost finalizate problemele legate de contestatii, iar in urmatoarele 7-10 zile vom discuta cu concesionarul castigator amanuntele contractului. Cred ca in doua saptamani vom semna contractul", a spus ministrul Transporturilor.

Curtea de Apel Bucuresti a respins la inceputul lunii contestatia depusa de consortiul condus de compania austriaca Strabag in procesul de selectie a concesionarului Autostrazii Comarnic-Brasov.

Consortiul Vinci - Aktor ar urma sa concesioneze Autostrada Comarnic-Brasov la un pret de 1,57 miliarde euro, pret de constructie, urmand ca lucrarile la autostrada sa inceapa in mai 2010 si sa dureze patru ani.

Consortiul Vinci - Aktor va proiecta, finanta si construi Autostrada Comarnic - Brasov, urmand ca pe o perioada de 30 de ani sa administreze cei 55 kilometri ai tronsonului in schimbul unei taxe pe care utilizatorii o vor plati incepand din al cincilea an al concesiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu