marți, 21 iulie 2009

CARAS-SEVERIN-JUDETUL CARE A ACCESAT CELE MAI MULTE FONDURI STRUCTURALE EUROPENE

Caras-Severin este judetul cu cele mai multe fonduri europene pe cap de locuitor, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Sorin Frunzaverde. In prezent, la nivelul Consiliului Judetean Caras-Severin sunt in derulare 21 de proiecte, care au termene de finalizare anul acesta sau 2010, in valoare totala de aproape 119 milioane de euro.

Tot Consiliul Judetean Caras-Severin a depus, spre finantare, alte 18 proiecte, in valoare 189 milioane de euro. "Am convingerea ca, in proportie de 99 la suta, si aceste proiecte vor primi finantare europeana", a afirmat Sorin Frunzaverde.

"Cred ca suntem judetul cu cel mai mare acces la fondurile europene, iar daca ar fi sa ne raportam la valoarea fondurilor europene pe cap de locuitor, cu siguranta suntem pe primul loc in tara", a subliniat presedintele CJ. Sorin Frunzaverde spune ca institutia pe care o conduce nu se va opri cu depunerea de proiecte. Astfel, la Ministerul Turismului exista depus deja un studiu de prezabilitate, care solicita finantarea proiectelor tehnice pentru alte doua initiative ale Consiliului Judetean, respectiv "Resita Alpina", care se estimeaza a fi de 35 milioane de euro, si "Domeniul Schiabil Semenic", de circa 15 milioane euro. Acestea vor deveni proiecte tehnice, finantate de Ministerul Turismului, ce vor fi ulterior finantate partial din fonduri europene si partial din fonduri guvernamentale.

In Caras-Severin se finanteaza, la momentul de fata, 24 de proiecte in mediul rural, prin Masura 3.2.2., referitoare la renovarea si dezvoltarea satelor, ceea ce inseamna fonduri structurale in valoare de 64,5 milioane de euro. "Fondurile structurale de tip 3.2.2. nu sunt fonduri care se termina, fapt pentru care vom lucra, in continuare, cu primariile, pentru ca numarul proiectelor sa creasca, iar infrastructura in acest domeniu, apa, canal, reabilitari de camine culturale, de strazi, sa se realizeze intr-un numar impresionant", a declarat Frunzaverde. Sunt primarii care au depus chiar si cate doua sau trei proiecte, insa, dupa cum precizeaza Sorin Frunzaverde, vor trebui realizate cat mai multe asemenea proiecte, pentru ca fondurile structurale reprezinta cea mai importanta sursa de finantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu