miercuri, 15 iulie 2009

Fondurile europene- în pericol!

Primul-ministru Emil Boc a atras azi atenţia că procedurile pentru absorbţia banilor europeni trebuie să fie urgentate, în caz contrar, riscăm să piardem bani din fondurile de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD, din cauza unor întârzieri înregistrate în anumite proiecte.

Premierul a arătat că discuţia cu autorităţile locale din judeţele Argeş şi Suceava privind stadiul proiectelor de investiţii, din şedinţa de azi a Guvernului, se va concentra asupra absorbţiei fondurilor UE.

Boc a cerut autorităţilor locale să se asigure că procedurile pentru contractarea fondurilor, inclusiv în agricultură, vor fi încheiate la termen.

Şeful Executivului a decis recent ca la fiecare şedinţă de guvern să fie invitate conducerile judeţelor în care se realizează lucrări de infrastructură din fonduri europene, guvernamentale şi locale pentru a raporta stadiul acestora şi a rezolva, în prezenţa miniştrilor, problemele care apar.

La şedinţa de săptămâna trecută a Executivului au fost chemate autorităţile locale din judeţele Iaşi şi Timiş, şeful Guvernului solicitând atunci ca etapele între aprobarea şi semnarea unui contract cu fonduri europene să fie urgentate.


Accesarea fondurilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu