vineri, 19 iunie 2009

Fonduri europene pentru colectare selectiva a deseurilor si transport în microregiunea Gilau

Consiliul Local al comunei Gilau, împreuna cu partenerii Consiliul Local Floresti, Consiliul Local Capusu Mare si Consiliul Local Maguri-Racatau anunta finalizarea implementarii „Proiectului de colectare selectiva a deseurilor si transport în microregiunea Gilau, jud. Cluj” cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin Programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”.

În cadrul proiectului care a avut ca scop îmbunatatirea calitatii si cresterea capacitatii de colectare a deseurilor din comuna Gilau si 3 comune învecinate (Floresti, Capusu Mare, Maguri-Racatau) s-au achizitionat 9000 pubele pentru deseurile menajere, câte una pentru fiecare gospodarie, 215 containere pentru colectare selectiva, la fiecare 100 de gospodarii câte 3 containere pentru plastic, hârtie si textile si 3 autogunoiere care vor asigura transferul deseurilor la viitoarea statie de transfer. 25 de persoane vor fi angajate în urma acestui proiect în serviciul public de salubrizare. Populatia din zona a fost informata despre implementarea proiectului prin intermediul a 500 de afise si 9000 de brosuri care explica necesitarea si importanta colectarii selective.

În urma implementarii proiectului, se preconizeaza o crestere a cantitatii de deseuri colectate în regiune la peste 8500 de tone fata de 6063 de tone, cât se colecteaza în prezent.

„Suntem extrem de multumiti de finalizarea acestui proiect care va aduce comunele noastre în rândul celor europene din punctul de vedere al colectarii selective a deseurilor. Acum ca avem si resursele necesare, nu mai avem nici o scuza pentru a nu respecta colectarea selectiva. Speram ca populatia din zona sa conlucreze pentru atingerea obiectivelor proiectului si pentru promovarea microregiunii noastre ca una model din perspectiva gestionarii deseurilor.”, a declarat Dumitru Sfârlea, primarul comunei Gilau.

Sursa: MDRL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu