marți, 30 iunie 2009

O premieră în România: Fondul de Risc, sprijin pentru IMM-uri!!!



Fondul de Risc este o premiera pe piata româneasca si are ca scop sprijinirea IMM-urilor, in special a celor cu capital inovativ, a spus joi, la o conferinta de presa, Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, care a mai precizat ca Fondul va fi operational din ianuarie 2010.

Denumit Romanian Equity and Development Finance, acesta are ca obiect de activitate investitiile in IMM-uri eco-inovative, IMM-uri cu potential de dezvoltare si internationalizare si IMM-uri care investesc pentru valorificarea economica a rezultatelor cercetarii si inovarii, stimularea investitiilor cu componenta de transfer tehnologic, stimularea cercetarii si inovarii cu finalitate economica si a investitiilor creatoare de locuri de munca, stimularea fondurilor structurale.

Fondul de Risc este o institutie financiara nebancara si are un capital social de 50 de milioane de euro, la care participarea statului român este de maximum 45%, respectiv 22,5 milioane de euro.

“Restul actionarilor vor fi banci, institutii financiare nebancare, precum fondurile de creditare si vor putea subscrie de indata ce Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice isi vor da acceptul asupra acestei initiative, iar legea va fi votata de parlament, unde va ajunge in septembrie”, a spus Constantin Nita, care a mai subliniat ca din piata vin semnale de interes fata de o asemenea posibilitate de investitii.

Nici unul dintre viitorii actionari nu va putea avea o cota de participare la capital mai mare de 20%.

Fondul este administrat de catre un consiliu de supraveghere si un directorat, iar eventualul profit va majora capitalul social, pentru a spori solvabilitatea Fondului de Risc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu